Nakon jučerašnjeg imemovanja Radovana Orlandića, funkcionera DPS-a na mjesto predsjednika Odbora direktora kompanije “Barska plovidba”, jasno je koliko je 43. Vlada posvećena borbi protiv partijskog zapošljavanja, korupcije i kriminala.

Naime, ukoliko je protiv Orlandića aktivno više krivičnih prijava, a Vlada ga nagrađuje funkcionerskim mjestom u kompaniji u kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, onda nas i ne čudi što demokratska i nekorumpirana javnost ne žali za političkom propašću manjinske Vlade. Ovo je samo jedno u nizu problematičnih imenovanja, koje nam je priredila parlamentarna većina, a koja se srećom i formalno raspala krajem prošle sedmice.

Crnogorskim građanima je od početka bilo jasno, nakon gaženja Ustava i svih demokratskih procedura, kakvi su reformski dometi 43. Vlade i kakva će se voditi kadrovska i državna politika. Na kraju imamo i dalje blokirane institucije, neustavno odlaganje izbora, cijepanje teritorija radi partijskih interesa, nekompetentne i krivično procesuirane kadrove, turističku sezonu ispod očekivanja, a u finalu i najavu zaduženja od čak od dvije i po milijarde.

Stoga, svi podržavaoci 43. Vlade će morati da preuzmu odgovornost za ovakve rezultate. To se odnosi na one iz parlamenta koji su javno i formalno, kao i na one koju su tajno i neformalno, podržavali ovaj neuspjeli politički projekat.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!