Kad višemjesečne kolumne i spinovi Željka Ivanovića nisu dale rezultat, predsjednik borda direktora Vijesti je odlučio da u svojoj kolumni odsvira "kraj". 

Iako je taj fajront namijenjen Vladi, sve su prilike da se odnose na misiju autora kolumniste.

U međuvremenu je Ivanović vjerovatno kao i prije dvije godine planirao da opet organizuje vatromet sa zagrade Bemaksa i krene u proces deblokade evropskih integracija sa kolegama Petra Ivanovića, Branislava Gvozdenovića, Predraga Boškovića i ostalih podržavalaca Abazovićeve Vlade. 

To što je ta Vlada svoj vijek trajanja zasnivala na usvajanju neustavnih zakona i tehničkom mandatu više od godinu dana, kod tadašnjeg vlastodršca, a današnjeg lidera opozicije Željka Ivanovića nije izazivalo zabrinutost. Takođe, ni zbog blokade evropskog puta i saradnje na tom projektu sa zastupnicima Katnića, Lazovića, Veljovića i ostalih "evrofanatika".

Međutim, čim je osovina Abazovićeve Vlade koja nas je dovela u potpuni institucionalni haos i blokadu u evropskim integracijama završila u opoziciji, "probudio" se kolumnista Ivanović da nam ukaže kako ova Vlada i premijer nemaju legitimitet, iako su u međuvremenu deblokirane pravosudne institucije i dobijen IBAR. 

Legitimitet Vlade, lideru opozicije Ivanoviću nije bio sporan kada je njegov politički produkt iz Pajovićeve Pozitivne zasjeo na čelo Vlade i to sa svega tri mandata uz podršku DPS-a. 

Da su kojim slučajem ova Vlada, kao predsjednik države Jakov Milatović servilni Željku Ivanoviću, onda bi i odnos kolumniste bio sličan kao prema "evropskoj" Vladi Dritana Abazovića. 

U međuvremenu, jako je optimistično što se Ivanović makar deklarativno zabrinuo za evropske integracije, samo je sreća što na njih nema uticaj, jer bi nam blokada bila neizbježna.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!