Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac, učestvovaće kao mentor na programu ,,Žene u liderstvu” koji pokreću u okviru Eurocities mreže. Cilj ovog programa je da osnaži saradnju lokalnih samouprava u zemljama Evrope povezivanjem žena na rukovodećim pozicijama – posebno gradonačelnica i njihovih zamjenica. Namjera je stvoriti mrežu podrške koja olakšava razmjenu znanja, unapređuje vještine upravljanja i podstiče lični i politički rast.

,,Žene na vodećim pozicijama širom Evrope suočavaju se sa brojnim izazovima poput rodno zasnovanih stereotipa, nedostatka fleksibilnosti ili raznih oblika diskriminacije zbog čega je međusobna podrška itekako važna. Imajući u vidu značaj mentorstva u stvaranju liderskih vještina, drago mi je što sam u prilici da onima koje imaju izuzetan potencijal pomažem da napreduju, a samim time da svojim društvenim i političkim angažmanom podstiču suštinske promjene u društvu”, kazala je Injac.

Za učesnice u programu u ulozi mentora birane su ,,žene sa izuzetnim iskustvom, posebno posvećene rodnoj ravnopravnosti i ženskom liderstvu”, koje će tokom devet mjeseci biti u prilici da svoje dugogodišnje iskustvo prenose na koleginice iz drugih gradova članica Eurocities mreže. Članstvo Podgorice u ovoj mreži i učešće u brojnim aktivnostima osnažiće EU integracije sa veoma značajnog nivoa lokalne samouprave.

Podsjećamo, prof. dr Olivera Injac, prva je gradonačelnica u istoriji Podgorice, a među glavnim gradovima kojima upravlja žena u Evropi su i Oslo, Stokholm, Paris, Luxemburg, Amsterdam…

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!