Turizam, kao trenutno dominantna privredna grana u Crnoj Gori, je ključan u ostvarenju ekonomske stabilnosti. „Evropa sad!“ će se zalagati da prirodne ljepote Crne Gore budu očuvane, a turistička ponuda raznovrsnija i primamljivija. Ovo podrazumijeva diversifikaciju sektora turizma u kontekstu proširivanja turističke ponude, a u cilju dodatne vremenske i geografske rasprostranjenosti turističke aktivnosti. Uklanjanje manjkavosti sezonskog turizma i jačanje konkurentnosti turističkog proizvoda su prioritetne oblasti programskih ciljeva „Evrope sad!“.

Zalagaćemo se, takođe, za sprovođenje mjera koje će dati adekvatnije rezultate na neriješene probleme koji sprječavaju dimaničniji razvoj turizma u Crnoj Gori, a koji znatno utiču na kvalitet turističke ponude. S tim u vezi, radićemo na ubrzanom uklanjanjanju nezadovoljavajućeg stanja infrastrukture koja se odnosi na: saobraćajnu dostupnost, vodosnabdijevanje, kvalitet održavanja i unaprjeđenja elektro-mreže i sl, kao i na separaciju i odlaganje otpada. Crna Gora mora postati globalno prepoznatljiva turistička destinacija, na čemu ćemo posvećeno raditi u snažnijoj saradnji sa turističkom privredom, za čiju aktivniju ulogu u promociji Crne Gore ćemo se zalagati.

Radićemo na adekvatnim mjerama u cilju smanjenja „sive“ ekonomije u svim segmentima turizma, unaprjeđenju pouzdanosti i pravovremenosti statističkih podataka u turizmu i dodatno staviti fokus na edukacija kadra u turizmu. Revidiraćemo dosadašnje investicije koje nisu ispunile ugovorne obaveze i očekivanja, i snažno podržavati ulaganja kredibilnih investitora u unaprjeđenju turističkih kapaciteta i ponude.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!