Uvažavajući značaj mlađih generacija i shvatajući kompleksnost izazova sa kojima se suočavaju, „Evropa sad!“ će predano raditi na pospješivanju njihovog statusa i afirmisanju njihove potrebe da svojim sposobnostima, znanjem i energijom unaprjeđuju svoju državu i zajednicu.

Među najvećim problemima Crne Gore je odlazak mladih ljudi, kojima je da bi ostajali u zemlji neophodno obezbijediti uslove za intelektualni i profesionalni razvoj tokom i nakon školovanja, kao i adekvatne uslove na tržištu rada. U tom smislu ćemo se zalagati za povećanje novčanih iznosa studentskih kredita, osjetnije stipendiranje talentovanih učenika i studenata, adekvatnije socijalne resurse koji su mladima na raspolaganju, a sve u cilju dodatne podrške mladima za bržim osamostaljivanjem. Afirmisaćemo garantovano stipendiranje studenata koji se upišu na prestižne svjetske univerzitete, u cilju prenosa znanja potrebnih za ubrzani društveni razvoj zemlje.

Kao posebno važno vidimo društveno angažovanje mladih ljudi, te ćemo se zalagati za unaprjeđenje platformi gdje će mladi moći da diskutuju važna pitanja za zajednicu i komuniciraju sa izabranim predstavnicima građana na lokalnom i državnom nivou, poput projekta Omladinskog parlamenta.

U sinergiji s ostalim politikama, omogućićemo da mladi svoje kulturne, društvene i naučne potencijale ostvaruju u svojoj zemlji i obezbijediti uslove za njihov profesionalni i lični uspjeh. „Evropa sad!“ će adekvatnim podsticajnim mjerama unaprijediti tranziciju mladih iz sistema obrazovanja na trište rada. Najvažnije od svega, „Evropa sad!“ će se zalagti za izgradnju meritokratskog društva, u kome će mladi isključivo svojim znanjem i radom graditi put do uspjeha.

„Evropa sad!“ vjeruje da je neophodno razvijati afinitete prema sportu od ranog djetinjstva, ali ih i njegovati kroz sve stadijume života, profesionalno ili rekreativno. Snažno se zalažemo za popularizaciju i demokratizaciju sporta, kao i za veća izdvajanja u cilju izgradnje dostupne sportske infrastrukture i podrške talentovanim mladim sportistima.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!