Ključni prioriteti „Evrope sad!“ su potpuna i dosljedna zaštita sloboda i prava građana, stvaranje pravne sigurnosti i poštovanje zakonitosti i nepristrasnosti rada državnih organa.

U domenu ljudskih prava, „Evropa sad!“ se zalaže za dosljednu primjenu prava garantovanih Ustavom Crne Gore, ali i međunarodnim ugovorima i konvencijama, u smislu afirmacije pojedinačnih i kolektivnih prava i sloboda i iskorjenjivanja svakog vida diskriminacije po osnovu bilo kog ličnog svojstva ili stava.

Opredijeljeni smo za državu u kojoj svi žive slobodno i ravnopravno, kroz uvažavanje različitih identiteta, uz podsticanje njihovog njegovanja i manifestovanja, s posebnom pažnjom na ranjive grupe.

Uvjereni smo da je načelo sekularizma najbolji model savremenog uređenja odnosa države i vjerskih zajednica, u smislu njihove odvojenosti i međusobnog uvažavanja, te adekvatne saradnje u oblastima od značaja za društvo.

Zalagaćemo se za poštovanje različitosti, očuvanje ljudskih prava i sloboda i na taj način, zajedničkim snagama, graditi jaču i bolju, građansku Crnu Goru, kao stabilnu zajednicu ujedinjenu u svojim različitostima.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!